3. razvojni dan gozdno-lesnega sektorja

3. oktobra 2013 je v okviru  obsejemskih dejavnosti sejma Ambient Ljubljana 2013, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, potekala konferenca z naslovom 3. razvojni dan gozdno-lesnega sektorja, katere so se udeležili vidni predstavniki ministrstev, podjetij in razvojnih centrov iz gozdno-lesnega sektorja.

Intech-les je predstavil dr. Bruno Dujič, ki je vodja projektne skupine novi izdelki in storitve. Izpostavil je rezultate razvojnega centra, ki temeljijo na visoko izobraženih kadrih. Prijavljenih je že enajst patentov, dva modela in tri blagovne znamke. Kot neposreden rezultat projekta so ustanovljena že tri spin off podjetja.

Predstavil je, da se poskuša povezati arhitekturo, lesno panogo in gradbeništvo, saj se te dejavnosti pri projektih nenehno prepletajo. Izrednega pomena za lesno panogo je tudi iskanje sinergij med različnimi panogami in vzpostavitev lesno predelovalne verige. Vse to lahko pripomore k zavedanju, da je les material prihodnosti in dobrina, ki jo v Sloveniji imamo.