Kaptonski ogrevalni paneli za inteligentne stavbe prihodnosti

Kaptonski ogrevalni paneli za inteligentne stavbe prihodnosti

Podjetje INTECH-LES, d.o.o. je na Javni razpis za podporo malim in srednje velikim podjetjem, ki izvajajo raziskave in razvoj – program Eurostars, v okviru iniciative EUREKA z dne 29.1.2016, samostojno prijavil projekt z akronimom SMART-KAPTON-HEATING, ki je bil dne 8. 7. 2016  potrjen s strani Visokih predstavnikov Eurostars. Projekt izvaja skupaj z mednarodnimi (in slovenskimi) partnerji v mednarodnem konzorciju.

Opis projekta

V sklopu projekta SMART-KAPTON-HEATING s partnerji razvijamo energetsko učinkovit in zdrav način individualnega ogrevanja za pametne domove in rešitve na področju integriranega ogrevanja pohištva.

Končni produkt projekta bo energetsko zelo učinkovit in zdrav način individualnega ogrevanja za inteligentne stavbe in razvoj integriranega ogrevanja za pohištvo. Na trgu bomo ponudili dve vrsti infrardečih (IR) ogrevalnih panelov in sicer: 1. IR panele za ogrevanje hiš, ki bodo bazirani na Kaptonu in bodo omogočali do 30% bolj učinkovito ogrevanje stavb v primerjavi z obstoječimi ponudniki ogrevanja na trgu; 2. Druga vrsta IR panelov bodo paneli integrirani v pohištvo, začeli bomo z integracijo ogrevalnih panelov v mize, ki so na prostem, kar bo zelo zanimivo za gostince in izdelovalce miz za zimski čas.

Več o projektu si lahko preberete spletni strani Smart kapton heating